Medvědí česnek

Zdravá a chutná bylinka

Archiv pro štítek: Rostlinný olej

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku je příjemným zpestřením jarní kuchyně. A přestože je těchto receptů mnoho, my přinášíme jeden naprosto jednoduchý a přitom výjimečně chutný.

Polévka z medvědího česneku

Co budete potřebovat?

  • medvědí česnek
  • cibulku
  • brambory
  • rostlinný olej
  • hladkou mouku
  • smetanu
  • sůl

Jak postupovat?

  1. Připravte si všechny potřebné suroviny pro vaření polévky a nakrájejte cibulku, medvědí česnek a brambory.
  2. V hrnci osmahněte cibulku na oleji.
  3. Po chvíli přidejte do hrnce kousek hladké mouky na jíšku.
  4. Jíšku zalijte vodou, přidejte špetku soli a nechte chvíli povařit.
  5. Do vody nasypte nakrájené brambory a nechte je uvařit do měkka.
  6. Nasypte medvědí česnek do polévky.
  7. Takto povařte ještě několik minut.
  8. Na závěr nalijte do polévky trochu mléka nebo smetany a mixujte ponorným mixérem.

Přejeme vám dobrou chuť!

Špagety s medvědím česnekem

Špagety s čerstvým medvědím česnekem jsou velmi chutné a zdravé. A jak to už s těstovinami bývá, jejich příprava není složitá, proto je tento pokrm tak oblíbený. Přečtěte si jednoduchý návod, jak si připravit výborné těstoviny z této zdravé bylinky.

Chutné špagety s medvedím cesnakom

Chutné špagety s medvedím cesnakom

Co budete potřebovat?

  • medvědí česnek
  • klasický česnek
  • špagety (popř. jiné těstoviny)
  • rostlinný olej
  • rajský protlak
  • olivy
  • tvrdý sýr
  • sůl

Jak postupovat?

  1. Přiveďte vodu k varu a nalijte do ní trochu oleje (aby se těstoviny nelepily) a přidejte špetku soli.
  2. Do vroucí vody přidejte těstoviny a pravidelně míchejte.
  3. Na pánvi si zatím osmažte na jemno nakrájený česnek.
  4. K česneku nalijte rajčatový protlak, přidejte sůl podle chuti a za občasného míchání povařte.
  5. Do protlaku přidejte nakrájené olivy a ještě chvíli povařte.
  6. Když jsou těstoviny hotové, sceďte je a naberte na talíř.
  7. Polijte je rajčatovým protlakem.
  8. Nastrouhejte na ně tvrdý sýr a posypte nakrájeným medvědím česnekem.
  9. Jídlo je hotové!

Přejeme vám dobrou chuť a pevné zdraví!