Medvědí česnek je sezónní bylinka, kterou můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Někdo si ho chce uskladnit v mrazáku, někdo zase použít při vaření, pečení nebo z něj připravit chutný pokrm na studeno, aby se v něm zachovaly všechny vitamíny.

Jaký je nejlepší způsob zpracování medvědího česneku?

Zpracování medvědího česneku

Zpracování na studeno

Chcete v medvědím česneku uchovat všechny důležité vitamíny? V tom případě se vyhněte jeho tepelné úpravě a jezte ho čerstvý, nejlépe v den jeho sběru. Tak si můžete být jistí, že nepřijde o důležité živiny a blahodárné léčivé účinky.

Nejčastější způsoby zpracování na studeno:

Jednohubky s medvědím česnekem

Jednohubky s medvědím česnekem

Vaříme a pečeme

Medvědí česnek je vhodný i pro tepelnou úpravu. Jeho kořeněná chuť a česneková vůně mohou být vítaným zpestřením jarní kuchyně. Hodí se ke kuřecímu i vepřovému masu, dají se z něj udělat výborné těstoviny nebo i smaženice.

Nejčastější způsoby tepelného zpracování:

  • polévka
  • těstoviny
  • plněná kuřecí prsa
  • smaženice

Přečtěte si také: Recepty z medvědího česneku

Chutné špagety s medvědím česnekem

Chutné špagety s medvědím česnekem

Uskladnění medvědího česneku

Pokud vás zajímá, jak uchovat tuto chutnou bylinku na “horší časy”, přečtěte si článek Jak uskladnit medvědí česnek.