Zpracování medvědího česneku
Medvědí česnek je sezónní bylinka, kterou můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Někdo si ho chce uskladnit v mrazáku, někdo zase použít při vaření, pečení nebo z něj připravit chutný pokrm na studeno, aby se v něm zachovaly všechny vitamíny.
Jaký je nejlepší způsob zpracování medvědího česneku?
Zpracování na studeno
Chcete v medvědím česneku uchovat všechny důležité vitamíny? V tom případě se vyhněte jeho tepelné úpravě a jezte ho čerstvý, nejlépe v den jeho sběru. Tak si můžete být jistí, že nepřijde o důležité živiny a blahodárné léčivé účinky.
Nejčastější způsoby zpracování na studeno:
- Nakrájet na máslový chlebíček.
- Nakrájet do čerstvého salátu.
- Nakrájet do pomazánky.
- Podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Vaříme a pečeme
Medvědí česnek je vhodný i pro tepelnou úpravu. Jeho kořeněná chuť a česneková vůně mohou být vítaným zpestřením jarní kuchyně. Hodí se ke kuřecímu i vepřovému masu, dají se z něj udělat výborné těstoviny nebo i smaženice.
Nejčastější způsoby tepelného zpracování:
- polévka
- těstoviny
- plněná kuřecí prsa
- smaženice
Přečtěte si také: Recepty z medvědího česneku
Uskladnění medvědího česneku
Pokud vás zajímá, jak uchovat tuto chutnou bylinku na “horší časy”, přečtěte si článek Jak uskladnit medvědí česnek.